Студенти факультету фінансів та обліку відвідали Головне управління ДПС у Тернопільській області

8 лютого в Головному управлінні ДПС у Тернопільській області, в рамках проходження елементів дуальної освіти, для студентів освітніх програм «Митна та податкова справа» і «Фінанси» відбулася лекція. Так, фахівці обласної податкової служби інформували студентів про роботу відомства, актуальні питання податкового законодавства, податкову знижку, електронні сервіси.

Спершу із вітальним словом до студентів звернувся в.о. начальника ГУ ДПС у Тернопільській області Руслан Цвігун, який розповів студентам як організована робота служби, які принципи та методи роботи використовують нині податківці. Очільник відомства, зокрема, зазначив важливість сервісної складової служби і розвиток електронних сервісів, які дають змогу спростити чимало процесів у роботі та отриманні адміністративних послуг.

Далі про умови проходження практики в державній службі та подальшого працевлаштування розповіла начальниця управління персоналу Галина Сокаль.

Про подачу податкової декларації про майновий стан і доходи, а також умови отримання податкової знижки студентам розповів начальник відділу розгляду звернень платників податків та адміністрування податків з громадян та осіб, які провадять незалежну професійну діяльність управління оподаткування фізичних осіб Василь Карпа. Студентів найбільше зацікавила можливість отримати податкову знижку за понесеними витратами на навчання.

Про податок на доходи фізичних осіб та єдиний соціальний внесок слухачам лекції розповіли начальник відділу адміністрування податку на доходи фізичних осіб та єдиного внеску управління оподаткування фізичних осіб Віктор Орнатовський та заступниця начальника цього ж відділу Зоряна Костів.

На завершення про сучасні електронні сервіси ДПС й, зокрема, про мобільний застосунок «Моя податкова» студентам розповів начальник відділу податкових сервісів, організації роботи ЦОП, надання адміністративних послуг та розгляду звернень державних органів управління електронних сервісів Ігор Задорожний. Він розповів про функціонал застосунку, а також наглядно продемонстрував, як ним користуватися.

Лекція викликала велике зацікавлення у студентів, які відмітили, що вона була інформативною й дуже корисною. Західноукраїнський національний університет висловлює щиру подяку керівництву та працівникам Головного управління ДПС у Тернопільській області за організацію заходу й участь у фаховій підготовці майбутніх працівників податкових органів.